Schorsing die Joachim Van Damme al uitzat nu nietig verklaard

Foto: Photo News

Schorsing die Joachim Van Damme al uitzat nu nietig verklaard

Print

De beslissing om Joachim Van Damme (KV Mechelen) twee speeldagen te schorsen en 800 euro boete op te leggen is nietig verklaard door de Evocatiecommissie van de Voetbalbond.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De Geschillencommissie in Hoger Beroep moet in een andere samenstelling opnieuw samenkomen om de zaak te herbeoordelen. Tijdens de wedstrijd KV Mechelen-Cercle Brugge (1-1) van 8 november kreeg Van Damme een gele kaart na een elleboogstoot aan Cercle-speler Thibaut Van Acker.

De Reviewcommissie liet Van Damme na herbekijken van de tv-beelden bijkomend vervolgen.

In eerste aanleg werd Van Damme door de Geschillencommissie vrijgesproken, maar na beroep van het Bondsparket kreeg de speler alsnog een schorsing van twee speeldagen. Hij heeft die al uitgezeten, maar de boete kan wel kwijtgescholden worden.

Bovendien is het de eerste keer dat een zaak van de Reviewcommissie in evocatie gaat. De beslissing kan gevolgen hebben voor de toekomst, want de Evocatiecommissie oordeelde dat iemand geen tweede keer gestraft kan worden voor een fase die reeds werd gesanctioneerd door de ref, bijvoorbeeld met een gele kaart.

Meer voetbalnieuws