Vader Bontinck weer op ‘missie’ in Syrië

Dimitri Bontinck Foto: Gianni Barbieux

Vader Bontinck weer op ‘missie’ in Syrië

Print
Dimitri Bontinck, de vader van de bekende Syriëstrijder Jejoen, doet het weer. Hij is half december opnieuw richting Syrisch oorlogsgebied vertrokken in de hoop een jonge jihadist te bevrijden uit de klauwen van Islamitische Staat (ISIS). Voor de achtste maal al, liet hij gisteren van aan de Syrische grens weten. Deze keer is hij naar eigen zeggen op pad met een Belgische vader van Marokkaanse afkomst van wie de zoon in augustus dit jaar vertrok.

Hij had zijn vader om geld gevraagd voor een korte trip naar Frankrijk. De vader financiert de gevaarlijke trip, terwijl Dimitri Bontinck ginds probeert om de nodige contacten te leggen. Eerder deed hij dat al (met wisselend succes) voor andere ouderparen. Doel is om de jonge jihadist – een werkloze landgenoot van 23 – op te sporen en te overtuigen om mee huiswaarts te keren. 

Bontincks zoon Jejoen zit intussen thuis. Als kroongetuige in het grote terrorismeproces rond Sharia4Belgium met 46 beklaagden hoort hij binnenkort van de rechter of hij opnieuw naar de gevangenis moet.

.

Nu in het nieuws