‘De Beer’ van Beerens siert garagedak niet langer

De beer vertrekt voor zijn groot onderhoud. Foto: joris herregods

Logo - Antwerps icoon verhuist door overname

‘De Beer’ van Beerens siert garagedak niet langer

Print
Antwerpen -

Het kolossale beeld van een beer dat de vroegere garage van Beerens in de Groenendaallaan in Antwerpen sierde, is gisterenmiddag definitief verwijderd. Een overname lag aan de basis van de operatie.

Voor zo goed als iedereen die zich ooit ophield in de buurt van Kinepolis Antwerpen is het een bekend uitzicht: de grote beer op het dak van garage Beerens (nu Auto Natie) in de Groenendaallaan, recht tegenover de bioscoop. Na dertien jaar op datzelfde plekje te hebben gestaan, moet de beer nu weg.

Het takelen van het beeld was geen sinecure, maar verliep volgens plan. “Het beeld is ongeveer vier meter groot en weegt 253 kilogram”, legt Nicolas Brasseur van Auto Natie uit. “We moesten het met een kraan op een vrachtwagen laden. De hele operatie was in een kwartiertje in kannen en kruiken, het kon nauwelijks vlotter gaan.”

Het beeld is een holle polyester constructie die steunt op een metalen geraamte. Het stelt een zittende beer voor, die al jaren het logo is van de familie Beerens. Door recente ontwikkelingen is er nu geen plaats meer voor het dier.

Ontdek wat er met de beer van Beerens zal gebeuren in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio