© Gemeente Kalmthout

Werken groenplein De Beek bijna afgerond

De werken aan het groenplein van winkelcentrum De Beek lopen op hun einde. De parkeerplaatsen werden uitgebreid van 77 naar 96 staanplaatsen.

Margo Tilborghs

De parkeerplaatsen zijn nu vlotter toegankelijk met winkelkarretjes. Het rond puntje aan de Voetbooglaan en Vuurkruiserslaan is verdwenen.

De verkeerssituatie is er nu duidelijker en veiliger. Het groenplein wordt nu doorsneden met looppaden in gele beton die verwijzen naar heidezand. Het speeltuig in het midden van het groenplein is afgewerkt maar kan pas worden opengesteld als de valgrond wordt aangebracht. Dit kan pas als het minimaal 10°C is en er droger weer voorspeld wordt. Rond het speelpleintje werden zitbanken aangebracht in de muren. Er komt ook nog verlichting met led-strips in de muren en led-palen rond het plein. De aannemer van de straatwerken is Vermetten uit Merksplas. Het speeltuig is ontworpen en geplaatst door Wood to Play uit Ekeren.

In 2015 worden de parkeerplaatsen voor het winkelcentrum heraangelegd en het marktplein wordt meer geïntegreerd bij het winkelcentrum.

Info: mobiliteit@kalmthout.be, 03.620.22.14Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio