© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Transferverbod voor maar liefst zeven tweedeklassers

Zeven van de achttien tweedeklassers hebben maandagavond geen goed nieuws gekregen van de Licentiecommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Antwerp, Racing Mechelen, Bergen, Eendracht Aalst, Roeselare, Woluwe-Zaventem en Dessel Sport krijgen immers een transferverbod voor de wintermercato in januari. Dat bevestigde de voetbalbond aan persagentschap Belga.

Van een aantal van die clubs, zoals Bergen en Racing Mechelen, was reeds geruime tijd geweten dat ze financiële problemen hadden. En ook Bergen liet al weten dat het water hen stilaan tot aan de lippen staat. Racing Mechelen kwam twee weken geleden dan nog met het bericht dat het extra fondsen had gevonden, maar die volstaan blijkbaar niet om aan de licentievoorwaarden te voldoen.

Voor clubs als Antwerp, Eendracht Aalst, Woluwe-Zaventem en Roeselare komt het verbod dan weer eerder als een verrassing. Al zat The Great Old ook vorig jaar serieus in het sukkelstraatje. Zo kon een catastrofe nipt vermeden worden door een akkoord te vinden in een rechtszaak met ex-voorzitter Eddy Wauters. Antwerp haalde zo op de valreep zijn licentie en mocht dus in tweede klasse blijven. Zo nijpend als vorig jaar is de situatie voor rood-wit nog niet, want de Licentiecommissie besliste nu enkel over de huidige situatie en legde louter een transferverbod op voor de komende transferperiode in januari. Ook Eendracht Aalst kreeg vorig seizoen een transferverbod.

Meer voetbalnieuws