Crisis bij Lierse: trainer naar Egypte voor topoverleg

Print

De 6-0-pandoering in Charleroi is aangekomen bij Lierse. Het was een aardschok voor de club die zelfs voelbaar was tot in Caïro, want voorzitter Maged Samy riep de dag na de match zijn trainer Slavisa Stojanovic naar Egypte voor topoverleg.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Eerst en vooral: de positie van Slavisa Stojanovic staat niet ter discussie. Hoewel de Sloveen verre van beter doet dan zijn voorganger Stanley Menzo zal hij normaal gezien aanblijven tot het einde van het seizoen. De top van Lierse heeft immers door dat de oorzaak voor de slechte resultaten niet bij de trainer ligt. Maar toch wilde Maged Samy eens van zijn coach horen hoe die de zaken de komende maanden wil aanpakken. Daarom werd Stojanovic een dag na de blamage tegen Charleroi naar Egypte geroepen. Crisisberaad, al wilde niemand bij Lierse dat woord in de mond nemen. ‘Dit was gewoon een winterbreakmeeting, ook de vorige trainer werd als eens naar Egypte geroepen’, vertelt communicatieverantwoordelijke Ben Bruynseels.

Al is het vreemd dat een winterbreakmeeting wordt gehouden vier dagen voor de winterbreak start. Bruynseels: ‘Het resultaat van zaterdag heeft één en ander inderdaad versneld. Maar dit komt vooral vreemd over omdat onze voorzitter in Egypte woont. Mocht hij in België verblijven, had dit gesprek misschien gewoon in Antwerpen plaatsgevonden.’ Stojanovic liet gisteren het veldwerk over aan zijn assistent Milos Kostic. Vandaag leidt hij alweer de training.

Versterking?

Wellicht werd er in Egypte ook gesproken over mogelijke versterking. Zaterdag benadrukte Stojanovic nog dat het de bedoeling is om ‘elementen te strikken die het niveau van deze groep kunnen opkrikken’. Maar op nagenoeg hetzelfde moment stond sportief directeur Tomasz Radzinski te vertellen dat je in januari amper spelers vindt die een meerwaarde kunnen zijn. De eenheid is dus ver te zoeken, ook al omdat voorzitter Samy drie weken geleden had aangekondigd dat hij de geldbuidel zou opentrekken in januari. Wat het allemaal nog vreemder maakt is dat Radzinski niet betrokken werd in het Egyptisch gesprek over de komende maanden.

MEER VOETBALNIEUWS