© Joris Herregods

Agenten in burger controleren hangjongeren op schaatsbaan

De politie gaat hard optreden tegen een groep hangjongeren die klanten van de tijdelijke schaatsbaan aan het Steenplein lastig valt. Afgelopen weekend werden al drie jongeren bestuurlijk aangehouden. De jongeren jagen zelfs kleine kinderen van het ijs.

Dennis Van Damme

Nog twee weken ligt er in de schaduw van Het Steen een tijdelijke schaatsbaan waar u zich voor vijf euro een hele dag kunt uitleven op het ijs. Maar een groep hangjongeren zorgt er al een paar dagen voor een gespannen sfeer. “Ze botsen opzettelijk tegen andere schaatsers aan, stellen zich provocerend op en jagen zelfs kleine kinderen van het ijs”, zegt Sven Lommaert van de lokale politie. “Dat kan natuurlijk niet. Het gaat niet om strafbare feiten, maar wij zullen de nodige manschappen inzetten om dergelijk gedrag in de kiem te smoren als dat nodig is. Daar horen ook agenten in burger bij. In de eerste plaats zullen we met de jongeren proberen te praten, maar wie niet wil luisteren, gaat eruit.”

Burgemeester Bart De Wever heeft toestemming gegeven om in te zetten op het probleem. “Het kan niet dat één bepaalde groep het feest voor al de rest verpest”, vindt hij.

Lees dinsdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Stad

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio