© GVA

© GVA

1 / 2

Nieuwe winkels en woningen in winkelcentrum Hofkwartier

Rik Wouters, de eigenaar van de Hema/C&A op de hoek van het Hofkwartier en de Belgiëlaan in Herentals, zoekt een huurder voor het pand. Want de huidige C&A verhuist. Zowat op zijn eentje herschikt Wouters het halve Hofkwartier. In een exclusief interview met uw krant licht hij zijn plannen toe.

marc helsen

Investeerder Rik Wouters (54) blaast met een uitgekiende mix van nieuwe handelszaken, bewoning en extra parkings nieuw leven in een van de belangrijkste winkelstraten van Herentals.

De investeringen van zijn immobiliënbedrijf W.L. Immo in het Hofkwartier begonnen enkele jaren geleden, toen hij het huis van wijlen dokter Vochten en de voormalige handelspanden van Croissy en reisbureau Van Sande kocht. Later kwam daar ook nog het pand dat voormalig papeterie De Peuter decennialang huisvestte. Onlangs werd hij ook eigenaar van het huidige gebouw van C&A/Hema.

Daarmee was zijn Monopoly-spel in Herentals compleet, want op die manier kan hij de C&A/Hema-winkel van zijn huidige locatie verhuizen naar de al in zijn bezit zijnde panden meer vooraan in het Hofkwartier.

“We zouden liefst morgen beginnen”, zegt de projectontwikkelaar. “We gaan zo snel mogelijk een bouwaanvraag doen. De nieuwbouw hoopt Rik Wouters af te hebben op 1 maart 2016. De huidige C&A moet op 1 november 2017 helemaal verhuisd zijn.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio