Drummer AC/DC wil reputatie opkrikken en weer optreden

Phil Rudd. Foto: EPA

Drummer AC/DC wil reputatie opkrikken en weer optreden

Print

Drummer Phil Rudd van de hardrockgroep AC/DC heeft maandag uitgehaald naar een reeks ‘belachelijke leugens’ en gezegd opnieuw te willen optreden met zijn ‘maats’.

‘Ik wil mijn werk en reputatie terugvinden, en ik zal ze terugvinden’, zei de zestiger tegenover de publieke zender TVNZ. ‘Ik ga weer met mijn maats van AC/DC werken en het kan me niet schelen wie dat leuk vindt en wie niet’, zo citeert Classic Rock Magazine de muzikant.

Afkomstig uit Australië woont Rudd sinds 1983 in Nieuw-Zeeland. Daar vervolgt de justitie hem voor doodsbedreigingen aan het adres van een ondernemer en zijn dochter, en voor drugsbezit. Rudd riskeert zeven jaar cel. De aanklacht van het bestellen van een huurmoord is geseponeerd.

‘Belachelijk’

Het idee dat hij zou hebben geprobeerd een huurmoordenaar in de arm te nemen om twee mensen om te brengen is ‘belachelijk’, zei Rudd. ‘Iedereen luistert naar de verkeerde mensen. Zij zouden naar mij moeten luisteren. Ik ben trouwens een goede gast en een aardig goede drummer. Vraag het maar Angus (Young, leadgitarist AC/DC, red.).’

AC/DC heeft pas het album ‘Rock or Bust’ uitgebracht. De groep steekt op 5 mei in het Nederlandse Arnhem de stekker in voor een nieuwe Europese tournee, terwijl het nog onduidelijk is of Rudd er al of niet bij zal zijn, en wanneer/waar het gezelschap in België neerstrijkt.

Nu in het nieuws