Celebs

Elton John en David Furnish officieel getrouwd

Print

Elton John is zondagmiddag officieel getrouwd met zijn vriend David Furnish. Dat liet de Britse zanger zondag weten op Instagram.

De ceremonie vond zondag in Windsor nabij Londen plaats. Zowat vijftig vrienden en familieleden stonden op de gastenlijst, onder wie Victoria en David Beckham en Elizabeth Hurley.

‘Het officiële gedeelte is achter de rug’, schreef de 67-jarige zanger Instagram. Op de website staan ook foto’s van de twee: allebei in een kostuum, Furnish met een roze bril en John met een blauwe bril.

Sinds 10 december kunnen koppels van hetzelfde geslacht die een burgerlijk partnerschap hadden afgesloten - wat ook hier het geval is - hun samenzijn officieel omzetten in een huwelijk in Groot-Brittannië en Wales. De zanger vormt al sinds 2005 een officieel koppel met de 52-jarige Furnish, maar ze zijn al 21 jaar samen.

Elton John verkocht wereldwijd zo’n 250 miljoen albums gedurende een carrière van 40 jaar. Zijn 29ste studioalbum kwam vorig jaar uit. Hij kwam in 1976 uit de kast als biseksueel, in een tijd dat dit niet gebruikelijk was voor populaire zangers. Hij trouwde met een vrouw in 1984, maar dat huwelijk strandde in 1988. Sindsdien afficheerde hij zich als homoseksueel en kwam hij op voor de rechten van homo’s.

 

 

That's the legal bit done. Now on to the ceremony! #ShareTheLove @DavidFurnish

Une photo publiée par Elton John (@eltonjohn) le

 

NIET TE MISSEN