Vrienden slachtoffers lopen dag na ongeval zelf over sporen

Twee jongeren van 15 en 17 jaar zijn om het leven gekomen toen ze vrijdagavond rond 23.45 uur gegrepen werden door een trein tussen Schaarbeek en Brussel-Noord. Daags na het ongeval stelde VTM-journaliste Rosalie Pieters vast dat ook hun vrienden op dezelfde plaats over de sporen liepen.

lbo

Twee van de zes sporen werden na het ongeval buiten gebruik gesteld. Omdat er ‘s nachts en in het weekend weinig spoorverkeer is, veroorzaakte dat weinig hinder. Het treinverkeer kon na 5.00 uur zaterdagochtend normaal hernemen.

Hoewel de omstandigheden nog niet opgehelderd zijn, herinnert de woordvoerder eraan dat de sporen privaat domein zijn. “De schoolvakanties zijn echt een zwarte periode. Veel te veel kinderen en studenten respecteren het spoordomein niet en doen gevaarlijke dingen. Het Belgische net is een van de dichtste ter wereld. Er zijn dus veel sporen in de buurt van woningen. De mensen gebruiken de sporen als speelterrein, om een kortere weg te nemen of om hun hond uit te laten. Het gevaar zit hem in het feit dat de mensen denken dat ze treinen zullen horen aankomen. Maar een trein is stil en als je hem hoort, is het al veel te laat”, aldus Reymann.