Brug over kanaal in Tisselt weer open: taak van de overzetters zit er op

Print
Willebroek -

De Brielenbrug over het zeekanaal Brussel-Schelde in Tisselt is dinsdag opnieuw opengesteld voor alle wegverkeer. De brug wel al sinds 19 september buiten dienst. Toen kantelde het brugdek tijdens werkzaamheden.

Door het incident liep het brugdek schade op en moest het zelfs weggenomen worden voor herstelling. Het wegverkeer moest al die tijd omrijden, terwijl voetgangers en fietsers gebruik dienden te maken van een speciaal ingelegde veerdienst die meteen werd stopgezet.

Topjob

Precies twee maanden lang deden schipper Pascal Van Kerckhoven en zijn vrouw Sonia Nauwelaers de vroege shift op de veerdienst aan de Brielenbrug. Van half zes tot drie. “Ik herinner het me nog heel goed. Dat telefoontje van de baas van Rivertours. Of we de overzetdienst in Tisselt wilden doen, tot de brug hersteld was. Een saaie job, dachten we. Maar nu, na twee maanden, moet ik dat bijsturen. Het zijn twee fantastische maanden geweest”, zegt Pascal emotioneel. “We hebben een enorm goede band opgebouwd met de mensen van Tisselt. We kregen de voorbije weken zelfs cadeautjes.”

“De laatste dag was emotioneel erg zwaar. Het is de laatste keer dat je al die mensen ziet. Ik ben ervan overtuigd dat we de komende weken nog vaak gaan terugdenken aan iedereen in Tisselt. We gaan het hier verdomd hard missen. Wij spreken niet meer van de Brielenbrug maar van de Rotbrug. Gewoon omdat het ons enorm getroffen heeft dat we van iedereen afscheid moeten nemen.”

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen, Editie Mechelen.

(tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio