© evdw

Belastingen blijven onveranderd tot 2019

In Kalmthout blijven de belastingen tot 2019 ongewijzigd.

Tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad zetten de leden het licht op groen voor het voorgelegde budget voor 2015 goed. Dat budget past in het eerder die avond goedgekeurde meerjarenplan 2014-2019. De raad keurde de aanvullende belasting op de personenbelasting 2015 van 7,5 procent goed. Dat gold ook voor de 1100 opcentiemen op de onroerende voorheffing.

“Sedert 2003 zijn de belastingen in onze gemeente onveranderd gebleven. We maken ons sterk dat die ook de volgende jaren ongewijzigd blijven. De lukt, want dit engagement is vastgelegd in ons bestuursakkoord”, aldus burgemeester Lukas Jacobs (CD&V).

Dezelfde vergadering werd ook werkingstoelage aan de hulpverleningszone Rand, waartoe Kalmthout nu behoort, voor volgend jaar goedgekeurd. Het gemeentelijke aandeel bedraagt 513.849 euro.

Samen met Essen en Wuustwezel maakt Kalmthout deel uit van Politiezone Grens. Voor volgend dienstjaar moet Kalmthout 2.153.030 euro op tafel leggen voor de politiewerking van de politiezone.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio