Twintig maanden cel met uitstel voor zware snijwonde in gezicht

Print
Antwerpen -

De Antwerpse strafrechter heeft Abderrahman E. (30) uit Antwerpen dinsdag veroordeeld tot twintig maanden cel en 600 euro boete, beiden met uitstel, omdat hij tijdens een ruzie een man in het gezicht had gesneden met een mes. Het slachtoffer houdt er een litteken van 15 centimeter aan over.

De beklaagde verklaarde dat hij op 12 september samen met zijn vriendin en twee vrouwen over de Turnhoutsebaan liep. Ibrahim E.A. had hen gekruist en had zijn vriendin een slag op het achterwerk gegeven. Abderrahman E. dacht dat het slachtoffer kwade bedoelingen had en haalde uit met een mes. Ibrahim E.A. liep een grote snijwonde onder het linkeroog op.

Hij sloeg op de vlucht, maar werd achtervolgd door de beklaagde. Via het cameratoezicht zag de politie het slachtoffer met bebloed aangezicht lopen op het kruispunt van de Gemeentestraat met de Van Wesenbekestraat. Een patrouille snelde ter plaatse en kon de beklaagde vatten.

Behalve de snijwonde in zijn gezicht had Ibrahim E.A. ook nog verwondingen op het hoofd, maar de beklaagde verklaarde daar niets van te weten. Hij zei wel dat de vrouwen met hun pumps op het hoofd van het slachtoffer hadden geslagen.

De feiten getuigden volgens de rechtbank van een criminele ingesteldheid bij de beklaagde en van een agressieve persoonlijkheid. Er werd bij de strafbepaling wel rekening gehouden met zijn relatief gunstig strafrechtelijk verleden.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio