Mechelse cipiers staken tegen jobverlies

Foto: Sven Van Haezendonck

Mechelse cipiers staken tegen jobverlies

Print
Mechelen - De cipiers van de Mechelse gevangenis hebben maandag ook het werk neergelegd. Zij vrezen dat ze met nog minder personeel zullen zijn door geplande besparingen. "En we zijn nu al onderbemand", klinkt het.

De cipiers maakten er gisteren een feestje van voor de gevangenis aan de Liersesteenweg. 's Middags waren er pensen en kip en al wie het piket bezocht, kreeg iets te drinken aangeboden. Toch maken de cipiers zich zorgen over de toekomst.

“De minister van Justitie wil 12 procent besparen. Dat betekent dat bij ons zeven mensen die niet vastbenoemd zijn hun job verliezen. En we krijgen het al niet gedaan met negentig”, zegt ACOD-afgevaardigde Freddy Weckhuysen. "Bovendien hebben we nog voor enkele jaren nieuwe dienstkledij te goed."

Nederlands systeem?

Het gevangenispersoneel vreest ook voor de invoering van het Nederlandse systeem. "Daar mogen gedetineerden na 17u 's avonds niet meer buiten. In de winter is dat nog oké, maar in de zomer als het dertig graden is?"

Inspecteurs van de politie hebben maandag de taken overgenomen van de cipiers. Daardoor kregen de gevangenen geen bezoek en werden ze ook niet overgebracht naar rechtbank. Op het gerechtshof in Mechelen werden daardoor enkele zaken uitgesteld. 

 

 

 

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio