Duo redt leven van chauffeur

Foto: ATV

Helden kunnen Chinese man vlak voor treinongeluk uit auto bevrijden

Duo redt leven van chauffeur

Print
Kalmthout - Het treinongeval van zaterdagnacht in Kalmthout, had veel dramatischer kunnen aflopen. De bestuurder werd net op tijd uit zijn auto gehaald voor die onder een Benelux-trein terecht kwam. Hij dankt zijn leven aan twee Kalmthoutenaren, die na twee slapeloze nachten hun verhaal doen.

Alexander en Pierre waren afgelopen zaterdag op het juiste moment op de juiste plaats. Ze merkte op hoe een bestuurder zich had vastgereden op de spooroverweg en er zijn wagen niet meer afkreeg. De bestuurder van de wagen was een 42-jarige man uit Antwerpen met Chinese nationaliteit. Hij moest in de Augustijnendreef zijn en was te vroeg afgedraaid waardoor hij op de sporen terecht is gekomen. Daar geraakte het voertuig vast op de sporen. De man was in paniek en wilde zijn voertuig niet verlaten. Alexander en Pierre konden hem op het laatste moment nog redden.

“We zijn meteen naartoe gegaan om te kijken wat er aan de hand was”, vertelt Pierre. “We hebben geprobeerd om de auto nog van het spoor te krijgen. We hebben geduwd en getrokken, we hebben gedaan wat we konden, maar de wagen zat muurvast. “We zijn blijven proberen, maar op een gegeven moment moet je stoppen”, zegt Alexander.

Toen het signaal van de slagbomen belde, moest de man zijn wagen verlaten. “Op een gegeven moment hoor je het belletje en weet je dat het niet meer goed zal komen. We hebben snel gehandeld en de man uit de wagen getrokken. Ook ons eigen leven was in gevaar, maar we konden tijdig de spoorwegberm bereiken.”

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - Editie Noord

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio