Everton wint maar ziet Mirallas uitvallen

Scheids Neil Swarbrick informeert naar de toestand van Kevin Mirallas Foto: Photo News

Everton wint maar ziet Mirallas uitvallen

Print

Goed nieuws en slechts nieuws voor Everton: de club uit Liverpool won de slotwedstrijd van de 16de speeldag in de Premier League met 3-1 van QPR, maar zag Rode Duivel Kevin Mirallas in de slotfase uitvallen. Het is nog niet bekend hoe zwaar de blessure van de spits is.

Everton pakte een magere 1 op 9 in de afgelopen weken en moest dringend opnieuw aanknopen met de overwinning, maar begon zonder overtuiging aan de wedstrijd. Het was verrassend genoeg degradatiekandidaat QPR dat de eerste kansen versierde, maar Phillips en Hoilett raakten niet voorbij Everton-doelman Tim Howard. Aan de andere kant kon Romelu Lukaku net niet bij een voorzet van spitsbroeder Naismith.

Pas halverwege de eerste helft schakelden de Toffees een versnelling hoger. Eerst knalde Kevin Mirallas na een knappe solo-actie nog over het doel van Robert Green, maar toen Ross Barkley enkele minuten later vrij mocht oprukken was het wel raak: het Engelse toptalent zocht de één-twee met Lukaku en krulde het leer vervolgens heerlijk in de winkelhaak vanop de rand van het strafschopgebied. Net voor rust mocht ook Mirallas vieren: een vrije trap van de Rode Duivel week af op Vargas en verdween in doel.

Vijf minuten na rust mochten de boeken helemaal toe, nadat Steven Naismith de 3-0 op assist van uitblinker Mirallas voorbij Green trapte. Everton speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit, maar werd in de slotfase toch opgeschrikt toen Mirallas door Jordan Mutch met een vuile overtreding van het veld werd getrapt: de QPR-verdediger nam Mirallas met een schaarbeweging te grazen. De Rode Duivel lag minutenlang kermend op het gras en moest met een brancard van het veld worden gedragen. Volgens Everton-manager Roberto Martinez is Mirallas aan de enkel geraakt. Een scan moet dinsdag de ernst van de blessure duidelijk maken. Ook Lukaku speelde de partij niet uit. Hij werd in de 77e minuut vervangen door de Kameroense ster Samuel Eto'oTien minuten voor tijd had Bobby Zamora de eer van QPR gered met de 3-1.

Everton wordt door deze overwinning tiende in het klassement met 21 punten, evenveel als aartsrivaal Liverpool. QPR blijft op een degradatieplaats staan.

Speeldag 16:

Chelsea - Hull City 2-0
Burnley - Southampton 1-0
Crystal Palace - Stoke City 1-1
Leicester City - Manchester City 0-1
Sunderland - West Ham 1-1
West Bromwich - Aston Villa 1-0
Arsenal - Newcastle 4-1
Manchester United - Liverpool 3-0
Swansea City - Tottenham 2-2
Everton - QPR 3-1

Bekijk hier de volledige stand in de Premier League!

Meer sportnieuws