Stekker Jeugdhuis Qbus gaat er uit

Het resterende bestuur van jeugdhuis Qbus Foto: Jef Wijckmans

Jongeren zijn niet meer geïnteresseerd en vrijwilligers haken af

Stekker Jeugdhuis Qbus gaat er uit

Print
Aartselaar - Jeugdhuis Qbus aan de sportcentrum in de Kleistraat sluit eind dit jaar opnieuw de deuren. De interesse bij de jeugd zakte de laatste tijd zienderogen en ook helpende handen vinden, werd een probleem.

Het verhaal van jeugdhuis Qbus is steeds een opeenvolging geweest van vallen en opstaan. Alle inzet van de leden van vzw JHA’laar ten spijt, daalde de interesse bij de jeugd de laatste tijd sterk. In zoverre dat het bestuur besliste er een punt achter te zetten. Op zaterdag 20 december vindt nog wel een ‘closingparty’ plaats waarbij iedereen gratis binnen mag.

Voorzitter Percy Bulteel (27) betreurt de beslissing maar ziet geen andere oplossing. “We zijn reeds eerder gestopt met de vroeger zo populaire caféavond door een gebrek aan belangstelling. Eigenlijk bleef alleen nog de maandelijkse hardcorefuif en een enkele metalnights over. Voor de rest hielden alleen nog een aantal privéverhuringen het jeugdhuis draaiende.”

Ook jeugdschepen Marc Van Hecke (N-VA) betreurt het stoppen van de Qbus. Hij blijft wel openstaan voor voorstellen of nieuwe vrijwilligers die later opnieuw hun schouders onder het initiatief willen zetten.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen – editie Metropool Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio