DaMarcus Beasley neemt afscheid van Amerikaans voetbalelftal

DaMarcus Beasley zet een punt achter zijn loopbaan als Amerikaans voetbalinternational. Dat deelde de 32-jarige verdediger van Houston Dynamo maandag via Instagram mee. Beasley, een ex-speler van PSV, Manchester City, Glasgow Rangers en Hannover 96, speelde 121 interlands voor de Verenigde Staten. Slechts vier van zijn landgenoten deden beter. Hij is de enige Amerikaan die op vier WK’s in actie kwam.

Op de Wereldbeker in Brazilië werd Beasley afgelopen zomer met zijn land in de achtste finales uitgeschakeld door de Rode Duivels (2-1 na verlengingen). Beasley speelde elke match. In 2002 bereikten de Amerikanen de kwartfinales, in 2006 gingen ze er in de groepsfase uit, in 2010 in de achtste finales. In 2002, 2005, 2007 en 2013 hielp Beasley de Verenigde Staten aan de Concacaf Gold Cup. In 2009 bracht hij bijna de Confederations Cup op zijn palmares, maar gaven de Verenigde Staten in de finale tegen Brazilië een 2-0 voorsprong uit handen (2-3).

‘Ik neem officieel afscheid van Team USA’, verklaarde Beasley. ‘Mijn land vertegenwoordigen is het mooiste wat ik in mijn carrière gedaan heb. Ik heb er zoveel fantastische herinneringen aan. 17 jaar lang heb ik deel van het team mogen uitmaken. Ik wil alle coaches, teammaats en supporters bedanken voor al die mooie jaren.’

Meer sportnieuws