Uber ook in Brussel duurder op piekuur

Foto: BELGA

Uber ook in Brussel duurder op piekuur

Print

Wie maandagavond in Brussel een Uber probeerde te reserveren, kreeg het bericht “De vraag is op dit moment enorm hoog! Tarief 1,5 maal het normale tarief”. Het omstreden Amerikaanse bedrijf kwam eerder op de dag om dezelfde reden in opspraak in Australië.

In de Verenigde Staten hanteert Uber al langer zijn “progressieve prijssysteem”. Net als op de financiële markten gaat de prijs van een Uber-rit naar omhoog als er meer vraag is. In het centrum van Sydney hield een gewapende man maandagmorgen urenlang een aantal mensen in gijzeling. Toen heel wat mensen het centrum probeerden te ontvluchten, bleek een Uber-ritje plots vier keer meer te kosten. Op sociale media ontstond verontwaardiging over de prijsverhoging en Uber kondigde snel gratis ritten aan.

Maandagavond was het in Brussel hetzelfde verhaal. De vraag naar Uber-wagens had waarschijnlijk een boost gekregen omdat het openbaar vervoer stil lag door de staking en de basisprijs van een Uber-rit was niet langer 4 maar 6 euro. In de eerste maanden van Ubers aanwezigheid in België maakte het bedrijf geen gebruik van zijn progressieve prijssysteem.

Het bedrijf zelf was maandagavond niet bereikbaar.

.

Nu in het nieuws