© MargoTilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1/3

Uitbreiding naar Vlaams Kampioenschap

Nick is ‘Kolonisten van Catan’-kampioen

Nick Etienne (20) uit Ekeren is de nieuwe winnaar van het kampioenschap ‘De Kolonisten van Catan’. 28 deelnemers tussen 30 en 45 jaar uit Essen, Kalmthout, Kapellen en Ekeren namen het op tegen elkaar.

Het Essens Kampioenschap Kolonisten van Catan vond plaats in Café Den Block op het Heuvelplein. Het populaire spel is geliefd bij jong en oud omwille van de uitdagingen waarbij het uitdenken van tactieken en strategieën belangrijk is. De spelers werken stap voor stap naar een bereikbaar doel, zoals het bouwen van een stad op een bepaalde plaats. Het doel is handelen en verhandelen van grondstoffen zoals wol, hout, graan, ijzererts en steen. Er wordt geruild om dorpen, steden en wegen te bouwen. Doorheen het spel kan je kaarten kopen om punten te winnen.

De voorrondes, halve finale en finale werden allemaal dezelfde dag gespeeld. “Het enthousiasme was dit jaar groter dan vorig jaar. Daarom overwegen we om volgend jaar een Vlaams kampioenschap te organiseren”, zegt organisator Jasper Van Landegehem. “Dat het spel zo populair is, heeft te maken met de combinatie geluk en inzicht.”

Om 14u gingen de voorrondes van start. Vier uur later speelden de zes finalisten het eindspel. Nick Etienne (20) uit Ekeren werd de winnaar van het tweede EK. De opbrengt zal gestort worden op de rekening van Music for life. Volgend weekend brengen de deelnemers een bezoek aan het glazen huis. “We zullen alvast een verzoekplaat aanvragen”, zegt Van Landeghem.

De tweede editie stond in het teken van ‘Make a Wish Vlaanderen’. Om extra geld in te zamelen vond er ’s avonds nog een fuif plaats met dj’s die vroeger de Essense dansvloeren aan het shaken kregen. Ook deze opbrengt gaat volledig naar Music For Life.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio