OCMW laat huurwoningen aan huisvestingsmaatschappij

Foto: ocmw-Willebroek

OCMW laat huurwoningen aan huisvestingsmaatschappij

Print
Willebroek - Het OCMW van Willebroek heeft de 28 seniorenwoningen die aanleunen bij het Lokaal Dienstencentrum in de woonwijk Wilgenhof overgedragen aan de lokale sociale huisvestingsmaatschappij Volkshuisvesting.

Omdat het beheren, sociaal verhuren en onderhouden van woningen geen kerntaak is van een OCMW, is dit jaar naar samenwerkingsmogelijkheden in de regio gezocht. De vraag tot overdracht van de woningen is door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen goedgekeurd. Deze week ondertekenden OCMW-voorzitter Leo Walbers, voorzitter Toon Van Dyck, directeur Andy Dilles en burgemeester Eddy Bevers de akte van verkoop. De bewoners zijn op de hoogte gebracht.

De overname brengt heel wat juridische en praktische wijzigingen mee. Om alle concrete gevolgen van deze overname toe te lichten, brachten beide organisaties de huidige bewoners en hun familie samen in het lokaal dienstencentrum. Het infomoment kende een ruime belangstelling. De toekomstige wijzigingen en de formaliteiten die de volgende twee maanden verricht moeten worden om over te gaan naar hun nieuwe huisbaas, de sociale huisvestingsmaatschappij, werden toegelicht. Die krijgt hiermee 28 woningen extra, of globaal nu zo'n 1.500 verhuurentiteiten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio