CEO Pro League belooft: ‘Fratsen met shirts behoren tot het verleden’

Standard (hier spits Jeff Louis) moest allerlei trucs uit de kast halen om de scheidsrechter tevreden te stellen voor aanvang van de competitiewedstrijd op het veld van Charleroi Foto: Photo News

CEO Pro League belooft: ‘Fratsen met shirts behoren tot het verleden’

Print

‘Geen fratsen meer met ploegen die in extremis andere shirts moeten aantrekken’, dat beloofde Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League na de maandelijkse Raad van Bestuur van de belangenvereniging van eersteklassers.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Paul Allaerts, Sports Director van de voetbalbond, kwam tekst en uitleg geven bij enkele gevoelige incidenten rond de arbitrage in onze hoogste voetbalklasse. Zo gebeurde het dit seizoen al meermaals dat een ploeg in extremis met andere shirts moest aantreden, op bevel van de scheidsrechter, met grote praktische problemen van dien. Vorige week nog verscheen Standard door een gelijkaardig incident met rode tape op de zijkant van de shirts geplakt.

‘Maar Paul Allaerts heeft ons beloofd dat die fratsen tot het verleden zullen behoren’, zegt CEO Ludwig Sneyers. ‘We zijn het er over eens dat er nog stappen te zetten zijn op vlak van arbitrage. Dat onderwerp is de voorbije weken opnieuw actueel geworden. We hebben veel besproken en het was constructief.’

Ook het plan voor een hervorming van de tweede voetbalklasse lag op tafel. ‘Ook daarover is heel wat gepraat, maar dat willen we liever nu nog niet kwijt in de pers. We kiezen ervoor om voorlopig onze communicatie enkel te richten naar de tweedeklassers, onze partners in die materie’, besluit Sneyers.

Standard was het laatste slachtoffer van een 'truitjesklucht'. Voor de wedstrijd tegen Charleroi werden de shirts van de Rouches eerst afgeplakt met rode tape, en tijdens de rust bespoten met een verfbus die de club cadeau kreeg van een plaatselijke garagist:

Meer voetbalnieuws