Winterbar-à-van uitverkocht nog voor einde van soepronde

Enthousiaste scouts en chiroleden brachten afgelopen weekend 500 liter soep aan de man in Rupelmonde. Foto: gvh

Winterbar-à-van uitverkocht nog voor einde van soepronde

Print
Kruibeke / Rupelmonde -

De 500 liter soep die de scouts en gidsen afgelopen weekend aan de man probeerden te brengen tijdens hun Winterbar-à-van, was uitverkocht nog voor ze de gemeente rond waren.

Dat de Winterbar-à-van in de smaak viel, mag blijken uit het feit dat sommige inwoners de jongelui zaterdagochtend al stonden op te wachten met een stevige soeppot in de hand.

In januari organiseren de scouts een nieuwe soepactie en de opdracht is voor scoutsleider Daan Robbrecht nu al duidelijk: ‘We gaan meer soep maken. Onze 500 liter was verkocht voordat we overal konden langsgaan, dus sommige inwoners hebben niets gehad. Volgende keer gaan we 700 liter proberen te bestellen, zodat we zeker in heel Rupelmonde kunnen verkopen.’

Dat zou voor de jongelui, die met de actie van zaterdag 1.500 euro in het laatje brachten, meer dan welkom zijn want ze kunnen de centen heel goed gebruiken.

‘Het lokaal van de scoutsjongens in de Priester Saveynlaan is afgekeurd door de brandweer. Het lokaal van de chiromeisjes op hetzelfde terrein is te klein en in de winter staat er vocht op de vloer’, weet Nele De Sloover, voorzitter van de vzw Chiro-Scouts Rupelmonde.

‘Er is een tijdelijke oplossing met containers, maar die worden verwarmd met elektrische vuurtjes en dat is erg duur. Het gemeentebestuur vond een mogelijke alternatieve locatie in de Broekstraat, maar daar is nog een bodemonderzoek nodig. Nieuwe lokalen zijn de enige oplossing, maar subsidies van parochie en gemeente zullen natuurlijk niet toereikend zijn. Daarom steken de jongelui regelmatig zelf de handen uit de mouwen, om geld bij elkaar te brengen voor de nieuwbouw.’

Voor een kleine gemeente als Rupelmonde hebben de jeugdbewegingen opvallend veel leden. De scoutsjongens zijn met 130, de chiromeisjes met 140.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio