© Photo News

Schotse eersteklasser beloont Frédéric Frans met contractverlenging

De Belgische voetballer Frédéric Frans heeft zijn contract bij Partick Thistle, momenteel op een negende plaats in de Schotse Premier League, vernieuwd. De 25-jarige verdediger, een jeugdproduct van SK Lierse, tekende in oktober bij Thistle een contract tot januari en ziet zijn verblijf in het buitenland met anderhalf jaar verlengd.

Frans heeft nu een contract tot het einde van volgend seizoen, tot mei 2016. Thistle staat in de Schotse competitie net niet op een degradatieplaats. Met negentien punten uit zestien wedstrijden laat het enkel Motherwell, Ross County en St. Mirren achter zich. De Schotten geloven dat Frans dit seizoen nog mee voor de kentering kan zorgen.

‘Ik ben erg blij dat ik mijn contract kon verlengen’, zegt Frans op Twitter. ‘Dit is een fantastische club, in een fantastische stad.’ De club uit Glasgow toont zich van haar kant ook tevreden. ‘Frans heeft de voorbije wedstrijden door blessures moeten missen, maar heeft wel grote indruk gemaakt in de vier partijen die hij voor ons gespeeld heeft. We hebben in die vier wedstrijden dan ook slechts één tegendoelpunt moeten incasseren, en dat was dan nog op een penalty.’

Frédéric Frans speelde voordien heel zijn carrière bij Lierse, waar hij in 2006 uit de jeugdopleiding in de eerste ploeg kwam. Hij maakte de degradatie mee in 2007, bleef bij de club, en promoveerde weer mee naar eerste klasse in 2010.

Meer sportnieuws