Nog verschillende pistes mogelijk voor minderjarige steengooiers

Foto: BELGA

Nog verschillende pistes mogelijk voor minderjarige steengooiers

Print

Er zijn nog verschillende pistes mogelijk in het dossier van de twee minderjarigen die verdacht worden van de dodelijke steenworp op een bestelwagen in Marcinelle. Dat meldt het parket van Charleroi. De twee werden door een jeugdrechter voor drie maanden in een gesloten centrum geplaatst.

Het Openbaar Ministerie wil niet ingaan op de antecedenten van een van de twee verdachten noch op mogelijke bekentenissen die de twee jongens, 16 en 17 jaar oud, hebben afgelegd.

Volgens eerste substituut Vincent Fiasse zijn er verschillende mogelijkheden voor de voortzetting van het dossier. Waar de beschuldiging in eerste instantie doodslag luidde, kan dat na de arrestatie van beide verdachten geherkwalificeerd worden.

In het slechtste scenario voor de verdachten worden ze door de jeugdrechter doorverwezen naar het hof van assisen en moeten ze zich verantwoorden voor kwaadwillig hinderen van het verkeer met de verzwarende omstandigheid van de dood van een persoon. Voor die feiten voorziet het strafwetboek 20 tot 30 jaar gevangenisstraf.

.

Nu in het nieuws