Frank Serrien staat al veertig jaar op de planken

Foto: Philippe Desmet

Frank Serrien staat al veertig jaar op de planken

Print
Kontich - Toneelacteur Frank Serrien heeft net de laatste opvoering van Schip-Breuk achter de rug, maar hij repeteert al voor een volgende productie. Hij staat al veertig jaar op de planken.

Met het toneelgezelschap Willen is Kunnen heeft Frank Serrien net zijn laatste opvoering van de komedie Schip-Breuk gebracht. Op vrijdag werd hij door collega-acteurs in de bloemetjes gezet omdat hij al veertig jaar op de planken staat. “Een echte verrassing was het niet,” biecht Frank op. “Mijn partner komt altijd op zondagmiddag kijken, omdat ze op vrijdag sport. Toen ik haar op vrijdagavond in het publiek opmerkte, wist ik hoe laat het was.” Ook al was het geen echte verrassing, de hulde deed hem wel deugd.

Franks toneelactiviteiten startten in 1974 in de Aartselaarse vereniging ATG waar hij decors hielp bouwen. “Al snel kreeg ik ook een bescheiden rolletje als belleman.” Jacqueline Onsia, voorzitster van Willen is Kunnen, belde Frank in 1992 op om hem een rol aan te bieden. Het klikte tussen Frank en de Kontichse toneelvereniging en ze zetten de samenwerking verder.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen – editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio