© Jan Van der Perre

Kinderen lopen storm voor Wijnegem Shopping Center op stakingsdag

Het leek wel woensdagmiddag in het Wijnegem Shopping Center vandaag. Omdat de meeste scholen dicht waren, mochten veel kinderen met hun ouders gaan shoppen.

“Zo veel kinderen op een maandag? Nee, dat is niet gewoon”, lacht een werkneemster van de Lego Store. “Zo druk als op een zaterdag is het niet, maar er hangt wel een woensdagmiddagsfeertje.” Felix Savelkoel (5) uit Lichaart is een auto aan het bouwen terwijl zijn vader wat rondkijkt. Van hem mogen zijn juffen en meesters vaker staken. “School is ook tof, maar dit is nog toffer.”

Ook in de rest van het winkelcentrum valt het op dat er veel kinderen mee zijn. Johan Meynendonckx uit Beveren zit met zijn drie kinderen Emily (13), Tijs (11) en Linde (9) even uit te rusten op een terrasje. “Ik werk bij een grootbank in Brussel en de kans was reëel dat het bedrijf geblokkeerd zou worden. Daarom is ons gevraagd om vandaag thuis te blijven. Emily stelde voor om te gaan shoppen, en dat vonden de andere kinderen een goed idee.” Emily vindt dat de drukte nog meevalt. “Soms is het hier aanschuiven aan de pashokjes en de kassa’s. Vandaag ging het allemaal snel.”

Vanaf een uur of twee werd het wel een stuk drukker. “Pokkendruk”, noemt Michael Dossche het zelfs. “We wonen in Wommelgem en springen hier vaker eens binnen op maandag. Maar nu was het lang zoeken naar een parkeerplaats”, vult vriendin Kimberly Vandeweyer aan. “Nu we ergens staan, gaan we rustig rondwandelen.”

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van AntwerpenMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio