Dit is het beste pretpark van Europa

Foto: Europa-Park

Vakantie

Dit is het beste pretpark van Europa

Print
Het Europa-Park in Duitsland heeft de ‘Zoover Award 2014’ gekregen voor meest gewaardeerde attractiepark van Europa. Het is de tweede keer dat het park deze benoeming krijgt, dit keer met een gemiddelde score van 9,2.

Op basis van de beoordelingen die bezoekers achterlaten op de site Zoover, wordt er elk jaar een lijst opgesteld met de beste Europese attractieparken. Want de tijd dat je voor attractieparken naar de Verenigde Staten moest, is volgens Marthijn Tabak van Zoover voorbij. ‘Europese parken zijn het de afgelopen jaren zeer goed gaan doen en weten bezoekers meer dan ooit te boeien.’

Zondag 14 december mocht Thomas Mack, directeur van Europa-Park, de award voor beste Europese attractiepark in ontvangst nemen. Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland en ontvangt jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers. Het park bestaat uit verschillende themagebieden die allemaal verwijzen naar landen in Europa. Het park wordt vooral gewaardeerd omwille van zijn gastvrijheid. Verder is het ook het enige attractiepark ter wereld dat een restaurant heeft met een Michelinster.

Het Italiaanse Gardaland staat op de tweede plaats met een beoordeling van 8,9. Het Port Aventura Park in het Spaanse Salou heeft zijn eerste plaats van vorig jaar ingeruild voor de derde plaats. Het Belgische Plopsaland staat op plaats vier met een gemiddelde beoordeling van 8,6. Ook de Nederlandse parken Toverland, De Efteling en Walibi staan in de top tien.

De volledige top tien ziet er als volgt uit:

Europa-Park (Duitsland)

Gardaland (Italië)

Port Aventura Park (Spanje)

Plopsaland De Panne (België)

Toverland (Nederland)

Efteling (Nederland)

Disneyland Paris (Frankrijk)

Phantasialand (Duitsland)

Walibi Holland (Nederland)

Europark Vias Plage (Frankrijk)

NIET TE MISSEN