© Photo News

Mexicaan wordt testpiloot bij Ferrari

De Mexicaanse Formule 1-piloot Esteban Gutierrez wordt in 2015 test- en reserverijder bij Ferrari. Dat deelde de Italiaanse renstal maandag mee. De voorbije twee jaar reed de 23-jarige Gutierrez het kampioenschap voor Sauber, dat Ferrari-motoren gebruikt. In 2013 werd hij met zes punten zestiende, dit jaar sprokkelde hij geen enkel punt.

In 2012 was Gutierrez al testrijder voor Sauber en werd hij voor Lotus derde in de GP2 Series.

‘We zijn blij dat we Esteban deze kans kunnen geven. Hij is nog jong, maar heeft toch al veel ervaring. Ik ben zeker dat hij bij ons team een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de wagen’, verklaarde teambaas Maurizio Arrivabene.

‘Het is een eer om voor de Scuderia te mogen werken, reageerde Gutierrez. ‘Dit team heeft zo’n rijke geschiedenis. Dit betekent voor mij een nieuwe start. Ik wil Ferrari dan ook bedanken voor het geloof in mijn potentieel en wil dat vertrouwen niet beschamen. Ik zal mijn uiterste best doen om het team zo goed mogelijk te helpen. Dit is voor mij een geweldige kans om bij te leren en in de nabije toekomst naar de top door te stoten. Ik kijk echt uit naar dit nieuw avontuur.’

De Fin Kimi Raikkonen en de Duitser Sebastian Vettel, allebei voormalig wereldkampioen, zijn in 2015 de eerste rijders van Ferrari.

Meer sportnieuws