Vier recepten met kaneel

Foto: Shutterstock

Food

Vier recepten met kaneel

Print

Als je diep ademhaalt op een kerstmarkt ruik je gegarandeerd een heerlijk kaneelaroma. En als je die geur ook in je eigen keuken wil, kan je uiteraard zelf met de specerij aan de slag. Van hapjes tot het dessert: kaneel geeft een traditionele toets aan elk feestgerecht.

HAPJE

Mousse van eendenlever met peertjes
Recept: cookexperience.be

Nodig voor 4 personen
- 2 peren
- 500 gr eendelever
- kaneel
- steranijs
- kardamon
- 250 ml room
- porto
- 1 blad gelei
- olijfolie

Bereidingswijze
- Schil de peren en snij in blokjes.
- Stoof de blokjes aan in olie met kaneel, steranijs en kardamon.
- Meng de eendelever met halfopgeklopte room, porto en gelei.
- Spuit de mousse in een apertitiefglaasje.
- Werk af met de afgekoelde peren bovenop.

VOORGERECHT

Winter in een glaasje
Recept: onelifeliveit

Nodig voor 4 personen
- 3 bloedworsten
- 6 sneetjes peperkoek
- 3 jonagold appels, in blokjes gesneden
- kaneel

Bereidingswijze
- Snij de peperkoek in blokjes en leg ze in de glaasjes.
- Bestuif de appelblokjes met kaneel en bak ze in de pan.
- Leg ze op de peperkoek en eindig met een stuk gebakken bloedworst.
- Dit recept is geschikt als hapje en als (klein) voorgerecht.

HOOFDGERECHT

Blesbok met kersen, kaneel en walnotensaus
Recept TVL.nl

Nodig voor 4 personen
- 2 el olie
- 4 blesbok medaillons (170gr)
- 3 el sherry azijn
- 4 el brandy
- 120 ml volle rode wijn
- 1 kaneelstokje
- 150 ml wildfond
- 50 gr gedroogde kersen
- 1 el aalbessengelei
- 4 el port
- 2 el walnoot in stukjes
- 10 gr koude boter in stukjes

Bereidingswijze
- Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het vlees aan in een pan.
- Haal het vlees uit de pan en laat rusten.
- Voeg de sherry azijn toe en laat dit inkoken.
- Voeg dan de brandy, rode wijn en het kaneel stokje toe.
- Laat dit weer half inkoken en verwijder het kaneelstokje.
- Voeg de fond, kersen, aalbessen, port en walnoten toe.
- Laat een beetje inkoken tot saus dikte en klop dan de boter erdoor.
- Gaar het vlees in de oven op 160 graden voor 6 minuten en serveer met de saus en garnituur naar wens.

DESSERT

Winterse smoothie
recept makro.be

Nodig voor 4 personen
- 500 g yoghurt
- 250 ml volle melk
- 1 eetlepel citroensap
- Een snuifje zout
- 2 rijpe mango’s
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 4 eetlepels suiker
- 4 eetlepels honing

Bereidingswijze
- Mix de yoghurt met de melk
- Vul aan met het citroensap en een snuifje zout.
- Snij het vruchtvlees van geschilde mango’s in kleine blokjes.
- Doe de blokjes en het kaneelpoeder in een blender en mix tot een fijne massa.
- Voeg er de honing en suiker aan toe.
- Giet een beetje van deze mix op de bodem van dessertglazen.
- Meng de rest van de mix met het yoghurtmengsel en vul hier de glaasjes mee.
- Werk af met een snuifje kaneel.

NIET TE MISSEN