Clijsters biedt excuses aan Persoon aan

Foto: Photo News

Clijsters biedt excuses aan Persoon aan

Kim Clijsters zit verveeld met de commotie die na de verkiezing van Sportvrouw van het Jaar van zondag in De Panne ontstaan is. Atlete Nafi Thiam werd daar tot Sportvrouw van het Jaar gekozen, runner-up Delfine Persoon reageerde bijzonder ontgoocheld en had onder meer kritiek op Clijsters. De ex-tennisster, die de trofee aan Thiam mocht overhandigen, had verklaard dat ze op de meerkampster gestemd had omdat ze haar 'kende' en daar was Persoon allerminst gelukkig mee. Clijsters biedt nu haar verontschuldigingen aan.

De commotie begon zondagavond allemaal op het Sportgala. Tot haar grote verbazing - en die van veel sportkenners - werd wereldkampioene Delfine Persoon er niet verkozen tot ‘Sportvrouw van het Jaar’. Die titel ging naar zevenkampster Nafi Thiam. Persoon verliet meteen het strijdtoneel. Niet bereid tot een woordje commentaar. Die kwam er even later wel op haar Facebookpagina. ‘Ik ben misschien een slechte verliezer, maar toch vond ik dat het mijn jaar was. De kleine sporten, krijgen geen kans in België en er wordt niet op prestaties gestemd. Maar zoals Clijsters: ‘Ik stem op Thiam, omdat ik ze ken’! Sportprestaties zijn niet meer belangrijk! (Ja, ik heb geen contact met Clijsters, want ik behoor maar tot de normale klasse, die moet gaan werken!)’, sneerde Persoon stevig naar Clijsters, die de trofee had uitgereikt aan Thiam.

Clijsters: ‘Excuses, ik bedoelde dit niet zo’

Clijsters bood maandagmiddag op haar website haar excuses aan Persoon aan. ‘Mijn oprechte excuses als Delfine Persoon zelf, haar entrourage of haar supporters zich te kort gedaan voelen door wat ik op het Sportgala heb gezegd’, toont Clijsters berouw. ‘Ik heb immers ook (en eerst) duidelijk gezegd dat ik de prestaties van de 3 kandidaat-winnaressen evenwaardig vond en dat meen ik echt.

Zowel de prestaties van de 3 atletes zijn gelijk, als dat hun sporten dat voor mij zijn. Maar je kan op het stemformulier nu eenmaal geen 3 namen op 1 zetten. Als ik Nafi op één zette omdat ik haar ‘ken’ bedoel ik dat ik haar al langer volg en haar prestaties geregeld heb gezien op tv. Maar als ik de reacties op de sociale media nu zie, begrijp ik dat dat niet duidelijk genoeg is overgekomen.’

Clijsters kreeg meteen steun van Sven Nys. 'Als er nu één sporter is die niet naast haar schoenen loopt en altijd zichzelf is gebleven, dan wel Kim Clijsters,' aldus de veldrijder.

Meer sportnieuws