© EPA

Italië mikt met Rome op Olympische Spelen

De Italiaanse hoofdstad Rome zal zich officieel kandidaat stellen voor de organisatie van de Olympische Zomerspelen van 2024. Dat heeft de Italiaanse premier Matteo Renzi maandag bevestigd tijdens een persconferentie op het Italiaans Olympisch Comité (CONI).

vml

‘We doen dit niet om erbij te zijn, maar wel om te winnen’, aldus Renzi. ‘De Italiaanse regering is bereid om haar bijdrage te leveren’, klonk het.

Voor de organisatie van de Spelen van 2024 lieten al vele steden hun stem horen. Onder meer Parijs, Rome, Berlijn of Hamburg (in maart 2015 beslist Duitsland welke stad het afvaardigt), het Azerbeidzjaanse Bakoe en het Qatarese Doha zijn geïnteresseerd, net als de Amerikaanse steden Boston, Washington, Los Angeles en San Francisco. Zij krijgen nog tot 15 september 2015 de tijd om hun dossier in te leveren bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC). In de lente van 2016 wordt dan bepaald welke steden doorgaan naar de finale stemronde in 2017.

De komende Zomerspelen (2016) worden in het Braziliaanse Rio de Janeiro gehouden, die van vier jaar later werden aan het Japanse Tokio toevertrouwd.

Meer sportnieuws