Thomas Enevoldsen (Aalborg): ‘Ik verloor nog nooit tegen Club Brugge’

Enevoldsen Foto: AFP

Thomas Enevoldsen (Aalborg): ‘Ik verloor nog nooit tegen Club Brugge’

Print

Club Brugge neemt het in de zestiende finales van de Europa League voetbal op tegen het Deense Aalborg. Dat bleek maandag uit de loting in het Zwitserse Nyon. Bij de regerende Deense landskampioen en bekerwinnaar speelt Thomas Enevoldsen, die uitgeleend wordt door KV Mechelen. ‘Ik verloor nog nooit tegen Club Brugge’, verklaarde de middenvelder.

‘Dit is een goede loting’, aldus Enevoldsen, die het met KV Mechelen al eerder opnam tegen blauw-zwart. ‘Er zaten veel goede teams in de pot. We maken zeker kans tegen Club Brugge, hoewel we respect voor het team moeten opbrengen. Ze doen het goed dit seizoen, zowel in hun nationale competitie als in de Europa League. Toen ik in België speelde, was het een team dat een overgangsperiode meemaakte. Ik heb nog nooit tegen hen verloren, ik zie dan ook geen reden om Club Brugge te vrezen.’

Allan Gaarde, sportdirecteur bij AaB, beschouwt Aalborg zeker niet als de favoriet tegen de troepen van Michel Preud’homme. ‘Gelijk welke club we geloot zouden hebben, we zouden altijd de underdog geweest zijn. We zijn duidelijk de underdog tegen Club Brugge. Ik denk niet dat we veel voordeel kunnen halen uit het feit dat Bröndby en Kopenhagen dit seizoen al tegen hen gespeeld hebben. Natuurlijk kunnen we eens praten met die clubs over hun ervaringen met Club Brugge, maar die waren niet bepaald positief’, zo verwees Gaarde naar de uitschakeling van Bröndby in de voorronde van de Europa League en de 0-4 zege van blauw-zwart op bezoek bij Kopenhagen in de groepsfase.

Meer sportnieuws