Stakers leggen Mechelen-Zuid lam

Print

Foto: Sven Van Haezendonck

Mechelen - Vakbondsmiltanten hebben maandagochtend het industriepark van Mechelen-Zuid afgesloten voor alle verkeer. Alleen buurtbewoners en ouders of schoolbussen met kinderen mochten door de blokkades rijden. Werkwilligen konden te voet of met de fiets door.

Al vanaf 4u 's ochtends werden de eerste stakingspiketten opgezet aan de toegangen naar het bedrijvenpark. Een halfuur later was heel Mechelen-Zuid afgezet. Op vier strategische punten was er zeker tot 15u geen doorkomen meer aan met auto's of vrachtwagens: aan de Bedrijvenlaan vlakbij Technopolis, op de Kruisbaan, in Geerdegem-Schonenberg en op de Uilmolenweg.

P&G en Pringles bereikbaar

Alleen Procter & Gamble en de fabriek van Pringles op de Hombeeksesteenweg waren nog toegankelijk. Aan de piketten verliepen de acties in alle rust. "Alleen op de Kruisbaan is iemand met een terreinwagen ingereden op het piket. Gelukkig zijn daarbij geen gewonden gevallen", zegt Magali Verhaegen van het LBC-NVK.

Zowel de christelijke, socialistische als liberale bond waren met vertegenwoordigers van de partij. Ze beseffen dat het afsluiten van bedrijventerrein gevoelig liggen. "Helaas is het aantal opties om actie te voeren niet zo groot en de regering is niet bereid tot overleg", stelt Verhaegen nog.

Lees ook: Bedrijven in Mechelen-Zuid voorbereid op blokkade

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio