© Photo News

Bruno De Buyzer krijgt 27 jaar cel voor moord op Ilse Bafcop

Het Antwerpse hof van assisen heeft Bruno De Buyzer (46) uit Mechelen maandag veroordeeld tot 27 jaar opsluiting en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gedurende vijf jaar voor de moord op zijn vriendin Ilse Bafcop (42).

Het openbaar ministerie had 30 jaar cel gevorderd en een terbeschikkingstelling gedurende vijftien jaar.

Ilse Bafcop overleed op 10 juli 2012 aan de gevolgen van de zware slagen die ze vijf dagen eerder van haar vriend incasseerde in haar appartement aan de Koningin Astridlaan in Mechelen. “Verregaand, niets ontziend geweld dat gericht was op de vernietiging van het slachtoffer”, klonk het in het arrest.

De jury en het hof vonden het opvallend hoe het leven van De Buyzer doorspekt was met gewelddadige incidenten waarvoor hij al meermaals veroordeeld werd, maar waaruit hij geen enkele lering had getrokken. De moord op Ilse vormde het “dramatisch hoogtepunt van een geweldescalatie in zijn leven”.

Uit het psychiatrisch onderzoek blijkt dat De Buyzer een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft met het risico op impulscontroleverlies. Hij heeft volgens de jury en het hof wel inzicht in zijn problematiek en is bereid om er een langdurige begeleiding voor te volgen. Zijn spijt is ook niet “geheel ongeloofwaardig” en het feit dat er tegen hem geen tuchtrapporten werden opgesteld in de gevangenis zien ze als een positieve ontwikkeling.

Rekening houdende met die verzachtende omstandigheden werd hij veroordeeld tot 27 jaar opsluiting. Aangezien hij door zijn persoonlijkheids- en agressieproblematiek een belangrijke en voortdurende

bedreiging voor de maatschappij uitmaakt, wordt hij ook nog gedurende vijf jaar terbeschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio