Man vrijgelaten die stiefzoon bedorven pasta gegeven zou hebben

Foto: rr

Man vrijgelaten die stiefzoon bedorven pasta gegeven zou hebben

Print
Linkebeek / Oudergem -

De Oudergemse dertiger die in de cel zat omdat hij zijn stiefzoon zou vergiftigd hebben, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Dat wordt bevestigd door zijn advocaat, meester Dimitri de Béco. De 34-jarige man had eerder verklaard dat hij zijn stiefzoon bedorven pasta had laten eten, maar heeft die bekentenissen intussen ingetrokken.

De 14-jarige jongen overleed op 5 oktober jongstleden, toen hij bij zijn vader in Linkebeek verbleef. Uit een autopsie die op het lichaam werd uitgevoerd, bleek dat de jongen door een voedselvergiftiging of een bacteriële infectie gestorven was. De dagen en weken nadien bleef het stil rond het overlijden maar op 22 oktober bood de 34-jarige stiefvader van de jongen zich spontaan bij de politie aan en verklaarde dat zowel hij als de jongen bedorven pasta hadden gegeten. Naar eigen zeggen wilde de man zichzelf ziek maken omdat hij depressief was en liet hij de jongen van de pasta eten omdat die soms kwaadsprak over hem.

Enkele dagen later, toen de jongen bij zijn vader verbleef, is de jongen dan plots gestorven. De man werd na zijn bekentenissen onder aanhoudingsbevel geplaatst maar werd korte tijd nadien op vraag van zijn advocaat herverhoord en trok toen zijn bekentenissen in. De Oudergemnaar zou sinds jaren met psychiatrische problemen worstelen, onder meer bipolaire stoornissen en hallucinaties. In de weken na het overlijden van zijn stiefzoon zou hij in een depressie geraakt zijn en waanideeën gekregen hebben.

Over de doodsoorzaak van de tiener is intussen nog steeds geen definitief uitsluitsel. Uit autopsie bleek dat er wel degelijk een vergiftiging plaatsvond, maar het is wachten op het toxicologisch onderzoek om te weten over welke stof het gaat.

.

Nu in het nieuws