Meer dan zeven op de tien postkantoren open

Foto: archief

Meer dan zeven op de tien postkantoren open

Print

Meer dan zeven op de tien kantoren van bpost in België zijn geopend op deze nationale stakingsdag. In Antwerpen, Limburg, Oost- en West-Vlaanderen zijn meer dan negen op de tien kantoren open. In Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant is dat bijna zeven op de tien. De postbedeling ondervindt in Vlaanderen iets meer hinder, maar toch werd maandag nog meer dan 60 procent van de pakjes en brieven in Brussel en Vlaams-Brabant besteld, in de andere Vlaamse provincies zelfs 70 procent. Dat laat bpost weten. De kranten werden in heel Vlaanderen aan huis besteld.

De postbedeling in Wallonië ondervindt meer hinder van de staking. In Waals-Brabant is de impact het kleinst, daar werden wel nog kranten aan huis besteld en is 69 procent van de kantoren open.

In Henegouwen en Namen is iets meer dan de helft (59 pct) van de kantoren geopend en werd 35 procent van de post bedeeld. In Luik en Luxemburg wordt maandag geen post bedeeld en zijn slechts 45 procent van de kantoren open. In Duitstalig België is echter wel 80 pct van de post bedeeld.

.

Nu in het nieuws