Bedrijvencentrum Krekelenberg afgesloten

Print
Boom - Zowel aan de Rupelweg als aan de Tunnelweg, de twee ingangen van het industrieterrein Krekelenberg, hadden actievoerders dit industrieterrein afgesloten. Alles verliep zonder problemen. Werkwilligen werden te voet doorgelaten.

"Er is geen enkele incident gemeld. We volgen de situatie op de voet", zegt politiewoordvoerder Veronique Wegge van de Politiezone Rupel. Het gemeentepersoneel staakt stevig mee. Slechts een vierde van het administratief personeel kwam opdagen. In de drie middelbare scholen van het officieel, provinciaal en katholiek onderwijs lieten vooral de leerlingen het massaal afweten. In PTS Boom was dit zo geregeld en kregen de leerlingen vrij. Zo'n 80% van de leerkrachten kwam er opdagen.

"We hebben voor hen allerlei activiteiten voorzien, oa. vakvergaderingen, het bijwerken of werken aan jaarplannen, enz.", zegt directeur Fried Van Doren. In OLVI kwam maximaal eenvierde van de leerkrachten niet opdagen. In het Atheneum staakte zowat de helft van de leerkrachten en kwamen er haast geen leerlingen opdagen.