Spoorloze vrachtwagenchauffeur had levenslang rijverbod

Foto: fedpol

Spoorloze vrachtwagenchauffeur had levenslang rijverbod

Print
Halle / Halle (Kempen) / Zoersel - De vrachtwagenchauffeur die vorige week woensdag betrokken was bij het dodelijk ongeval in Halle, had een levenslang rijverbod. Dat wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. De man, de 51-jarige Daniël Dequinze uit Andenne, is sinds het ongeval spoorloos en het parket heeft een opsporingsbericht laten verspreiden. Bij het ongeval kwam een 71-jarige voetgangster om het leven.

Het ongeval gebeurde vorige week woensdagnamiddag rond 16.45 uur op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de August Demaeghtlaan. De 71-jarige Irene Demesmaeker werd er aangereden door een vrachtwagen, kwam onder de wielen terecht en werd over een afstand van enkele honderden meters meegesleept. De vrouw overleefde het ongeval niet maar de vrachtwagen reed verder. Later op de avond werd het voertuig wel aangetroffen in de omgeving van Gembloux maar de vrachtwagenchauffeur was niet meer te bekennen. Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige bleek intussen dat zowel het slachtoffer als de bestuurder groen licht hadden. Het slachtoffer stak het zebrapad over terwijl de bestuurder de straat indraaide.

Eind vorige week zei Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde al dat er een verdachte was. ‘Op basis van de nummerplaat weten we wel wie de eigenaar is van de vrachtwagen. Of die persoon in kwestie de bestuurder was op het moment van de feiten, staat nog niet vast. Daarover kunnen we pas zekerheid hebben als we de man in kwestie kunnen spreken. We weten ook niet of de bestuurder bewust vluchtmisdrijf heeft gepleegd, of de aanrijding niet heeft gevoeld en opgemerkt. Voorlopig is het nog wachten op een doorbraak’, klonk het toen.

Omdat de politie de man nog steeds niet kunnen spreken heeft, is nu een opsporingsbericht de wereld ingestuurd. Het gaat om de 51-jarige Daniël Dequinze uit Andenne. ‘Hij rijdt met een lichtkleurige Mercedes E-klasse (lichtgrijs of lichtblauwe metaalkleur) of met een groene pick-up van het merk Ford met Luxemburgse nummerplaat UH5670.’ Dequinze blijkt een levenslang rijverbod te hebben, meldt de VRT en wordt bevestigd door het parket.

Hij bevindt zich mogelijk in de regio rond Luik, Wanze, Aywaille en Sprimont. Wie Daniël Dequinze gezien heeft of weet waar hij verblijft, kan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30300 of via opsporingen@politie.be.

.

Externe links
Nu in het nieuws