Delfine Persoon: ‘Voor de zoveelste keer teleurgesteld, ook in Clijsters’

Foto: Photo News

Delfine Persoon: ‘Voor de zoveelste keer teleurgesteld, ook in Clijsters’

Print

Delfine Persoon heeft zondag op het Sportgala in De Panne naast de trofee voor Sportvrouw van het Jaar gegrepen en is daar enorm ontgoocheld over. De regerende WBC-, WIBF-, WIBA- en IBF-wereldkampioene boksen, die in de verkiezing meerkampster Nafi Thiam voor zich moest dulden, wilde na het Sportgala niet meteen reageren, maar deed dat zondagavond laat wel op haar eigen Facebook-pagina.

“Ik ben misschien een slechte verliezer, maar toch vond ik dat het mijn jaar was”, meldde ze. “Proficiat aan Thiam met haar brons op het EK, maar haar beste jaren moeten nog komen, binnen enkele jaren behaalt ze ook een medaille op het WK of op de Olympische Spelen. Zo zie je maar hoe dit werkt! De kleine sporten, krijgen geen kans in België en er wordt niet op prestaties gestemd”, klinkt het bij de West-Vlaamse, die meteen na de verkiezing ook al veel steun kreeg op de sociale media.

Persoon haalde ook uit naar achtvoudig Sportvrouw van het Jaar Kim Clijsters, die de trofee mocht uitreiken. “Maar zoals Clijsters: ‘Ik stem op Thiam, omdat ik ze ken’! Sportprestaties zijn niet meer belangrijk! (Ja, ik heb geen contact met Clijsters, want ik behoor maar tot de normale klasse, die moet gaan werken!) Opnieuw teleurgesteld, zoals de zoveelste keer: geen subsidies te verkrijgen zoals de andere sporten (niet door de Minister van Sport en ook niet door BLOSO), prestaties (wereldkampioene, nummer 1 van de wereld en momenteel beste vrouwelijke bokser van de wereld) in combinatie met fulltime job worden niet gewaardeerd! Zo zie je maar, sommige krijgen alles zomaar voor het rapen, andere werken er heel hard zelf voor en worden dan nog niet erkend!”, klinkt het erg hard. “Bedankt aan iedereen die toch achter mij staat (bedankt voor jullie steun).”

Meer sportnieuws