Brandende autobanden op Boomsesteenweg in Wilrijk

Print

Foto: Jan Van der Perre

Wilrijk -

Het verkeer op de A12 ondervindt door de nationale stakingsdag hinder. Maandagochtend waren er al tijdelijke filterblokkades van vakbondsmilitanten. In de loop van de voormiddag gingen de militanten een stap verder door met brandende autobanden het drukke kruispunt langs de A12 richting Brussel met de Terbekehofdreef te blokkeren. Rond 12u30 was de zijrijbaan weer vrij.

Aan industrieterreinen langs de A12 ter hoogte van Ikea in Wilrijk gingen vakbondsmilitanten eerder al af en toe de snelweg zelf op om korte blokkades op te werpen.

“De zijrijbaan richting Brussel is afgesloten met een groot piket”, zei politiewoordvoerder Sven Lommaert. “Af en toe gaat men de middenrijbaan van de A12 zelf op. Nu eens worden wagens richting de stad tegengehouden, dan weer het verkeer richting Boom.”

Volgens Lommaert is dat na 7.00 uur begonnen. “Het leidt er soms tot verhitte discussies. We zijn er volop aan het bemiddelen en houden de toestand in de gaten. We hebben niet de indruk dat er pamfletten worden uitgedeeld tijdens de filterblokkades.”

Rond 12u30 was de zijrijbaan weer vrij, meldt de politie.

Er staan volgens de vakbonden stakingsposten aan het industrieterrein bij Terbekehofdreef, Krekelenberg, alsook bij Atlas Copco en bij buspachter voor De Lijn De Decker - Van Riet.