Gijzeling Gent blijkt valse melding

De vermoedelijke gijzeling in Gent blijkt een valse melding van de 18-jarige man die maandagmorgen beweerde dat zijn vriend gegijzeld werd door vier mannen met kalasjnikovs. Dat werd vernomen bij het Gentse parket.

belga

De man die volgens de aangever het slachtoffer was, zegt dat er geen sprake was van bedreigingen of van mannen met kalasjnikovs. De 18-jarige houdt vol dat er kalasjnikovs waren, maar het gerecht hecht geen geloof aan die verklaring. Het gaat om een illegaal die onlangs veroordeeld werd voor drugsdelicten. Het wordt onderzocht of de man op het moment van de aangifte onder invloed verkeerde. Hij wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens valse aangifte.

De politie was maandagmiddag binnengevallen in een appartement in de Pilorijnstraat in Gent. Een vijftiental zwaar bewapende leden van de speciale eenheden drong het gebouw binnen, waar sinds maandagochtend een gijzeling aan de gang was. Vier gewapende mannen drongen toen het appartement binnen en gijzelden vermoedelijk één persoon. Na ongeveer een half uur verlieten de speciale eenheden het huis weer. Er werden geen extra personen door de voordeur naar buiten gebracht. Leden van de federale gerechtelijke politie, voornamelijk in burgerkledij, gingen de woning binnen.

Net voordat de speciale eenheden de woning binnenvielen, hadden agenten twee mannen gearresteerd. Een van hen werd voor de woning overmeesterd en in de boeien geslagen, een tweede man gaf zichzelf over.

Rond 14 uur meldde het parket van Oost-Vlaanderen dat de politieactie achter de rug was. Het appartement werd bij de inval door de speciale eenheden onderzocht maar er werden geen wapens gewonden. 'Er is een grondige sweeping gebeurd. Drie mannen zijn door de politie mee naar buiten genomen. Die mogelijke verdachten worden nu ondervraagd", klinkt eht bij het parket.