© Philippe Desmet

Originele hebbedingetjes voor heren

Naast eethuis MarieLucie en klasserestaurant Ganzenpoel krijgt het Sint-Jansplein er een nieuwe place-to-be bij. Tobias Goyvaerts opende dit weekend zijn Conceptstore François.

Philippe Desmet

De negentienjarige uitbater Tobias Goyvaerts is afkomstig van Kontich. “Ik kwam hier vaak winkelen, maar vond niet altijd wat ik zocht.” Daarom opende Tobias dan maar zelf een winkel met leuke hebbedingetjes voor heren. Vooral de strikjes, dassen en het scheergerei vielen dit weekend in de smaak van de klanten die op verkenning kwamen.

“Daarnaast bied ik cocktails en totaalpakketjes aan zoals gin met de aangepaste tonic en kruiden er bij. Op die manier combineer ik mijn opleiding Drankenleer, die ik in hotelschool Ter Duinen volgde, met mijn gevoel voor mode. Mijn grootvader heeft jarenlang bij Dries Van Noten gewerkt. Van hem heb ik mijn passie voor mode geërfd. Daarom heb ik mijn winkel naar mijn grootvader genoemd.”

Tobias wil vooral originele dingen aanbieden, zoals een motorhelm die door kunstenaar Michael Nevelsteen werd beschilderd. “Alles is te koop in deze winkel, zelfs de winkelmeubels, die door mijn vader werden ontworpen.”

Tegen de volgende zomer zal Conceptstore François ook een eigen modecollectie in de etalage hebben liggen. Winkelen bij François kan je van dinsdag tot zaterdag, telkens van 10 tot 18u en op zondag van 11 tot 16u.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio