Dinsdag waarschijnlijk problemen op het spoor door kabelbrand

Foto: BELGA

Dinsdag waarschijnlijk problemen op het spoor door kabelbrand

Print
Brussel -

Na een brand is een aantal signalisatiekabels in de buurt van Brussel-Zuid geblust. Dat heeft de socialistische spoorvakbond, die het heeft over brandstichting, maandag gemeld. De informatie is bevestigd door een woordvoerder van Infrabel. Dat ‘kwaad opzet’ kan de komende 48 uur zeer ernstige gevolgen hebben op het spoor, aldus nog Infrabel.

De kabels liggen op de lijn tussen Brussel en Oostende, aan de uitgang van Brussel-Zuid. Nog volgens Infrabel kunnen ook andere lijnen problemen ondervinden, omdat een op de drie lijnen langs Brussel-Zuid passeert. De brandweer is ter plaatse gekomen.

De herstellingen kunnen 48 uur duren, en kunnen tot ‘zeer sterke verstoringen leiden’. Infrabel sluit echter niet uit dat de werken minder lang duren, als de ploegen die ter plaatse gestuurd worden maandag zonder onderbreking kunnen werken.

De Brusselse afdeling van de socialistische spoorvakbond laat weten absoluut niet verantwoordelijk te zijn voor ‘dit soort actie die de legitieme actie van vandaag in diskrediet brengt’, aldus Philippe Dubois van de vakbond.

.

Nu in het nieuws