© AFP

Al 42 doden bij aardverschuiving in Indonesië

De dodentol bij de aardverschuiving in de Indonesische provincie Midden-Java is maandag opgelopen tot 42. Nog eens 66 anderen zijn vermist, meldt de politie. Goed 2.000 hulpverleners zijn betrokken bij de zoektocht naar vermisten in en rond het dorp Jemblung, in het Banjarnegaradistrict. Volgens de lokale autoriteiten is de kans klein dat er nog overlevenden gevonden worden.

Slechts vier lichamen zijn al geïdentificeerd, laat Rini Muliawati, hoofd van de provinciale politieafdeling, maandag weten. Na drie dagen van hevige regen kwam het vrijdagavond tot een aardverschuiving. Meer dan 2.000 mensen zijn hun woning moeten ontvluchten.

Bijna twee derden van de doden die in Indonesië vallen bij rampen, komen om bij aardverschuivingen, zei Sutopo Nughroho, woordvoerder van het Nationaal Rampenagentschap. Hij zei dat ruim 41 miljoen Indonesiërs te maken kunnen krijgen met aardverschuivingen. “Mensen die kwetsbaar zijn voor de dreiging van aardverschuivingen kunnen zich over het algemeen niet beschermen”, aldus Nughroho. Tijdens het regenseizoen zijn er wel vaker aardverschuivingen in het Zuidoost-Aziatische land.

Nu in het nieuws