Vader in hongerstaking om zwaar autistische dochter te helpen

Foto: Wim Hendrix

Vader in hongerstaking om zwaar autistische dochter te helpen

Print
Mortsel -

De 19-jarige Shauni is autistisch en heeft een mentale beperking. Haar toestand is zo ernstig dat ze nu is doorverwezen naar een instelling. Maar volgens haar vader is er nergens plaats.

De 19-jarige Shauni uit Mortsel is verstandelijk maar 10 jaar oud, en is zwaar autistisch. “De toestand van Shauni is de voorbije maanden echter enorm achteruit gegaan. Haar woede-uitbarstingen werden alsmaar heviger, en eigenlijk is ze onhandelbaar geworden”, zegt vader Dirk Vervoort.

Dirk bracht zijn huisarts op de hoogte en die oordeelde dat Shauni met hoogdringendheid in een psychiatrische instelling moet opgenomen worden. Maar er is nergens plaats.

Dirk wil dat er snel een oplossing komt. Zaterdag ging hij zelfs in hongerstaking. “Ik eet niet meer tot er een oplossing wordt gevonden. En als het niet anders kan, ga ik kamperen voor het ministerie. Mijn grootste wens? Dat mijn dochter morgen hulp krijgt en dat ze op termijn ook terechtkan in een instelling voor autisten. Spijtig genoeg zijn daar lange wachtlijsten.”

Lees het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio