© GvA

Alken-Maes opent distributiecentrum in Mechelen-Zuid

Brouwerij Alken-Maes neemt vandaag in Mechelen-Zuid een nieuw distributiecentrum in gebruik. Vanuit het magazijn zal Maes honderden klanten in het Antwerpse, Brussel en Vlaams-Brabant bedienen.

Sven Van Haezendonck

De brouwerij vestigde bijna vier jaar geleden al haar hoofdzetel in Mechelen-Noord. Nu komt daar in de Egide Walschaertsstraat in Mechelen-Zuid een distributiecentrum van Jetta Drinks bij, een dochterbedrijf van Alken-Maes, op de site van Kuehne + Nagel Logistics.

15.000 vierkante meter

Het gebouw is met 15.000 vierkante meter qua oppervlakte net iets kleiner dan de Nekkerhal. “Zo’n 15 personeelsleden van het magazijn en een 35-tal chauffeurs en hun begeleiders verhuizen mee”, zegt Annelore Marynissen van Alken-Maes.

Weg uit Grimbergen

Het magazijn in Grimbergen bij Vilvoorde voldeed niet meer aan de eisen. “De nieuwe locatie ligt vlakbij de E19, verbindingsweg bij uitstek tussen Brussel en Antwerpen. In het nieuwe distributiecentrum beschikken wij over tien los- en laadplaatsen waardoor wij sneller en efficiënter kunnen werken om onze klanten te beleveren”, legt Marynissen uit.

Tweede in korte tijd

Alken-Maes is het tweede bedrijf in korte tijd dat een van zijn distributiecentra in Mechelen-Zuid vestigt. Vlakbij is er sinds kort ook een nieuw distributiecentrum van Retail Partners Colruyt Group voor Spar, Alvo en Mini Market.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio