© Archiefbeeld PH

Brouwerij neemt 't Ankertje aan de Dijle zelf over

De Mechelse brouwerij Het Anker heeft de bekende bruine kroeg ’t Ankertje aan de Dijle op de Vismarkt zelf overgenomen. Begin 2015 begint het team van Charles Leclef met de uitbating.

Sven Van Haezendonck

Dit najaar raakte bekend dat Jaak Deprez na dik tien jaar het bier- en muziekcafé op de hoek met de Begijnenstraat wilde overlaten. Zelf wil Deprez het rustiger aan doen. Samen met zijn vrouw verhuist de waard naar de Franse Dordogne, waar hij zich wil toeleggen op de organisatie van jazzevenementen. Een grote horeca-ondernemer toonde veel interesse en wilde een deal sluiten, maar uiteindelijk neemt de brouwerij zelf het roer in handen.

“We hebben het concept voor het café destijds zelf mee uitgewerkt. Als we het aan derden overlaten, zou heel het concept misschien verwateren en dat zou jammer zijn. Daarom hebben wij beslist om het Ankertje zelf uit te baten”, vertelt Leclef.

"Geen tien Ankertjes"

Het is voor de bekende Mechelse brouwer het eerste café dat hij zelf zal runnen. “En waarschijnlijk zal het daarbij blijven. Het is niet de bedoeling dat wij tien Ankertjes aan de Dijle gaan openen”, zegt Charles Leclef.

Daarover was bij sommige ondernemers in de Mechelse horeca ongerustheid over ontstaan. Omdat de brouwer dan heel het traject van productie tot verkoop aan de toog in handen zou nemen. “Vanaf januari zullen wij het café met twee tot drie van onze mensen uitbaten. De geest zal dus dezelfde blijven”, geeft Leclef aan

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio