“De Viemet” is puur Mechels eten en drinken

Print

Mechelen

Mechelen - In Heffen is een nieuw restaurant, “De Viemet”, geopend in de Molenbeekstraat, pal naast de N16. De menukaart is beperkt en een feest voor vleeseters.

Zaakvoerder Cyriel Steenackers (52), wier hoofdberoep het aanleggen en onderhouden van voetbalvelden is, kocht enkele maanden geleden het voormalige pand van restaurant Rustica.

“De Viemet”, een typisch Mechelse uitdrukking is niet zomaar gekozen. “Het heeft alles te maken met wat de klanten hier op hun bord gaan krijgen. “De Viemet” wordt een restaurant dat gespecialiseerd is in paardensteak (350, 500 of 750 gr), entrecôte (350 of 500 gr) en ribbekens à volonté. Voor niet vleeseters zijn er Jumbo Tigerscampi’s op Italiaanse wijze. Kaas- en garnaalkroketten worden artisanaal en ambachtelijk bereid in Willebroek.

Ook alle groenten die de bezoekers er op hun bord gaan krijgen, komen dagvers uit de grond van tuinder Stijn Van de Voorde van groentewinkel ‘t Herstveld.

“De Mechelse brouwerij Het Anker is het uithangbord voor de bierkaart, met de Gouden Carolus als blikvanger. Ook Quali Drinks (bekend van het bierfestival in Mechelen) werkt met ons mee. En omdat we in de feestmaan zitten krijgt iedere bezoeker een glas Cava aangeboden om de opening te vieren. Want er is hier de voorbije weken keihard gewerkt”, zegt Cyriel Steenackers.

www.deviemet.be

Reservaties 0468-258.283

Nu in het nieuws